Blacklist

Blacklist

Wat is een blacklist?

Een blacklist is voor de verboden muziek; ongewenste hits en nummers die u liever vermijdt. Want als u een heel brede muzieksmaak heeft, is het soms gemakkelijker om aan te geven welke muziek u absoluut niet wilt horen. Deze nummers komen dan te staan op de blacklist.

blacklist muziek verboden nummers

Op de blacklist staan nummers die niet gedraaid mogen worden vanwege:

  • Associatie met vervelende herinneringen
  • Veel te vaak gehoord en daardoor niet meer leuk
  • Een stuk geluid dat de term muziek niet waardig is
  • Of een nummer dat absoluut niet op uw feest thuis hoort
  • Songteksten die als beledigend kunnen worden geïnterpreteerd

Gevolgen van blacklist muziek

Zijn het grappige of of slechte nummers? Sommigen vinden een slecht nummer wel grappig. Maar bepaalde nummers kunnen zwaar ongepast zijn en de stemming negatief beïnvloeden.

Het gebeurt blijkbaar nog wel eens dat er muziek wordt gedraaid waarmee niemand iets kan. De gevolgen zijn dat het druk wordt aan de bar, bij de toiletten en in de rookruimte. Maar niet op de dansvloer!

Sommige DJ's draaien klakkeloos elk verzoeknummer onder het motto 'U vraagt, wij draaien'. Een klassieke marketinguitspraak die vriendelijk klinkt, maar dat is het eigenlijk niet. Als iemand een verzoeknummer bij mij aanvraagt die op de blacklist staat of waar ik maar 1 persoon blij mee maak, zal ik 'm niet draaien.

Top 10 meestgenoemde nummers op de blacklist

1: De Woonboot

In een gesprek met een aanstaand bruidspaar gaven ze een heel brede muzieksmaak hebben en dat er van alles gedraaid mocht worden. Er was slechts één uitzondering: ze wilden absoluut niet roeien. Dus op de blacklist voor hun huwelijksfeest stond met dikke letters De Woonboot van Stef Ekkel.

woonboot roeien blacklist muziek
2: Justin Bieber

De meningen zijn verdeeld over Justin Bieber z'n muziek. De een vindt de muziek die hij tegenwoordig maakt wel aardig, de ander vindt hem nog steeds niet om aan te horen. Dus ongeacht het nummer dat hij maakt, komt hij vaak als artiest naar voren op de blacklist.

justin bieber blacklist artiest
3: (Happy) Hardcore

Als ik vraag naar ongewenste muziek, antwoord men regelmatig "harde beukmuziek". Wanneer ik vraag wat ze hieronder verstaan, worden termen als techno, hardstyle en harcore gebruikt. In sommige gevallen wordt ook happy hardcore genoemd; niet iedereen kan hiervan genieten.

blacklist hardcore beukmuziek
4: Andres Hazes

Frequent genoemd voor de blacklist: Nederlands populairste volkszanger ooit. En eigenlijk gaat het vaak niet alléén om André Hazes. Hij is voor veel mensen representatief voor het gehele genre smartlappen. Dan wordt zijn naam genoemd om alle smartlappen te verbieden.

andre hazes artiest op de blacklist
5: Kind van de Duivel

Er is wat ophef geweest over deze hit van JeBroer. Hoewel het voor sommigen een aanstekelijk feestnummer is, interpreteren anderen de titel en songtekst als aanstootgevend. 

ongewenste muziek kind van de duivel
6: Paradise by the Dashboard Light

De grote bruiloft klassieker van Meatloaf wordt ook regelmatig vermeld op de blacklist. Juist om die reden, want deze plaat zo ontzettend grijs is gedraaid dat ie voor bepaalde mensen gewoon niet meer goed klinkt.

blacklist meatloaf paradise by the dashboard light
7: Nederlandstalige Rap

De top 40 bevatte afgelopen tijd veel Nederlandstalige Rap. Van Lil Kleine tot Frenna, Jonna Fraser, Boef en Ronnie Flex. Als u dit niet prijst, zet u het op de zwarte lijst.

nederlandstalige rap blacklist hits
8: Rammstein

Rammstein ligt tussen de genres hardrock en (heavy) metal. Dit zijn 2 genres die veelvoudig worden gekwalificeerd voor de blacklist. Want luchtgitaar spelen en headbangen is een vorm van dansen waar niet iedereen vrolijk van wordt.

rammstein blacklist verzoek nummer
9: Summer of '69

Bryan Adams zijn grootste hit wordt nog steeds vaak gedraaid op de radio en sommigen vinden het een vreselijk nummer. Ik kan niet precies mijn vinger er op leggen wat de oorzaak hiervan is, maar hij heeft wel een plekje op de blacklist gekregen.

bryan adams 69 op blacklist
10: Slechte remixes

Van bijna elk nummer is tegenwoordig wel een remix gemaakt. Er zit soms wel een aardige tussen, maar het is zoeken naar speld in een hooiberg. Veel remixes laten weinig over van het origineel. Gepitchte samples, verknipte stemmen en belabberde melodieën. Het origineel klinkt vaak het best.

bubbeling billenschudden muziek blacklist


Wilt u deze blacklist beluisteren? Zeker weten?  Playlist Blacklist Muziek

Muziek die u niet wilt horen op uw feest

Bij het zien van de bovenstaande blacklist voorbeelden kunt u denken: "zo erg vind ik deze nummers niet". En dat mag ook! Dit zijn ook slechts een paar voorbeelden die naar voren zijn gekomen op de blacklists van feesten die ik in de afgelopen jaren heb verzorgd.

Het is geen must om een blacklist te maken als u kiest voor een  DJ die het publiek leest

Luisteren

dj agano soundcloud
dj agano mixcloud
dj agano twitter

dj agano linkedin
dj agano facebook

Pak een visitekaartje

visitekaartje-dj-agano

ThePerfectWedding