Draaistijl

Draaistijl

Wat is een draaistijl?

Een draaistijl is niets anders dan de manier waarop muziek wordt geselecteerd en gedraaid. Hieronder ga ik zo specifiek mogelijk proberen te omschrijven wat een draaistijl precies inhoudt.

draaistijl platenkeus

Elke DJ ontwikkelt een bepaalde draaistijl die zich typeert door een bepaalde mixtechniek en platenkeus. Mixtechniek is de vaardigheid om twee platen in elkaar over te laten lopen. En platenkeus gaat over de keuze voor de muziek: welke nummers kiest de DJ en waarom? Dit is het eigenlijk het belangrijkste element; het selecteren van de juiste platen en die vervolgens op het juiste moment inzetten.

Er zijn DJ's die mixtechnisch gezien niet zo heel veel presteren, maar ze weten wel precies de juiste muziek uit te kiezen en krijgen het publiek mee. Met platenkeus krijg je het publiek aan het dansen, met mixtechniek houd je ze aan het dansen.  

Kenmerkend voor mijn draaistijl

draaistijl dj aganoMijn eigen draaistijl zou ik omschrijven als een aantrekkelijke draaistijl die interessant is om naar te luisteren door de variatie, herkenbaarheid en omdat alles in één flow verloopt. Passende muziek draaien op het juiste moment vind ik erg belangrijk. Ik houd altijd rekening met de sfeer, het publiek en de wensen van de opdrachtgever.

De platenkeus en ook het volume stem ik zorgvuldig op af op de setting en het moment. Gedurende een feest kijk ik veel naar het publiek om daar op af te stemmen. Voor elke plaat die ik selecteer heb ik een reden dat ik 'm draai. Hierbij let ik op harmonie, tempo, genre, variatie, dansbaarheid en herkenbaarheid. Ik vind het belangrijk dat de muziek die ik draai wordt herkend en begrepen door m'n publiek. De nummers mix ik zo vloeiend mogelijk in elkaar over waardoor je soms niet eens merkt dat we al in het volgende nummer zitten. Zo wordt er lekker doorgedanst en houdt ik de mensen op de dansvloer.

Soms denk ik 3 tot 4 platen vooruit om het publiek en sfeer te krijgen waar ik het hebben wil. Dit is trouwens ook van toepassing op verzoeknummers: ik draai ze niet altijd meteen maar wil er vloeiend naartoe werken om de flow te behouden.

Zo ga ik om met  Verzoeknummers

Bel mij op

dj agano allround dj bruiloft dj

Luisteren

dj agano soundcloud
dj agano mixcloud
dj agano twitter

dj agano linkedin
dj agano facebook

Pak een visitekaartje

visitekaartje-dj-agano

ThePerfectWedding

DJ Agano