Krantenartikel

dj agano bruiloft dj

Krantenartikel De Stentor september 2013

Wekelijks doen we op de Veluwe een plek aan waarover we u graag meer vertellen. Deze keer vertelt Apeldoorner René van der Waals over zijn dj-vak.

Een feest-dj maar niet van-je-hela-hola

Als je je probeert voor te stellen wat een DJ naast plaatjes en draaitafels bij zich moet hebben, denk je niet meteen aan een decibelmeter. De meetapparatuur hoort wel tot de standaard-uitrusting van DJ Agano, de 24-jarige René van der Waals.

krantenartikel stentor dj agano-min

Aan alle kanten is hij bezig de onderneming DJ Agano te professionaliseren. Nog steeds. Want Van Der Waals is inmiddels al zesenhalf jaar professioneel DJ.

"Ik lees nog altijd in de boeken uit mijn HBO-opleiding Technische Bedrijfskunde. Afgerond hoor", verzekert hij. Zo scant hij op dit moment zijn muziekvoorraad op toonsoort. "De toonsoort van een nummer is belangrijk voor een harmonische overgang tussen twee nummers. Zo sluiten F majeur en C majeur goed op elkaar aan."

"Ik wil een DJ zijn die niet niet gevraagd kan worden. Als iemand toch niet met me in zee wil, dan wil ik graag weten waarom en kijken of ik aan de wensen tegemoet kan komen. Dat betekent ook dat ik me in mijn muziekkeuze aanpas aan het publiek. Ik zit altijd op te letten of mensen ritmisch met het hoofd meeknikken voordat ik echt gas ga geven."

"Muziek kreeg ik met de paplepel ingegoten. Ik speelde gitaar en piano. Alleen thuis. Op het podium zijn er veel anderen die dat beter doen." Op zijn dertiende snuffelde hij al op het forum Clubcharts om allerlei technische foefjes te leren, en zijn eigen mixen door andere dj's of producers te laten beoordelen.

"Bij mijn vak denkt de een aan vliegtuigen, zwembaden en champagne. Een ander - dat gebeurt vaak - vraagt zich bezorgd af of ik er wel van kan rondkomen. Een rare vraag. Dat vraag je toch ook niet aan een zelfstandig ondernemer met een kledingwinkel of een fotozaak?! Ik ben ondernemer en de ene maand heb je het drukker dan de andere. Een vetpot is het niet. Maar het belangrijkste is dat ik iets ben gaan doen wat ik heel leuk vind."

krantenartikel stentor feest

"Mijn vader is al op jonge leeftijd overleden. Het leven is kort en dat is voor mij de drive om er van te genieten. En dat doe ik als ik zie dat ik andere mensen plezier kan bezorgen."

"Met mijn dj-bedrijf kan ik de week goed vullen. Naast de twee, drie boekingen per week staat verder alles in het teken van de onderneming. Administratie, website-onderhoud, uitbrengen van offertes. En ik ben ook steeds op zoek naar nieuwe muziek." Op de iPhone stroopt hij regelmatig toptien -twintig en -veertiglijstjes af. "Hoor ik dan een leuk latin-nummer uit Argentinië dan kan ik daar wel iets van gebruiken op een Hawaïaans getint tuinfeest."

En dat 'gebruiken' kan bijvoorbeeld het loshalen zijn van een instrumentaal deel om dat te mixen met een ander losgemaakt a-capella stuk.

Van Der Waals omschrijft zichzelf als 'een allround dj'. Van alle (muziek)markten thuis. Uitbundig op bruiloftsfeesten, ingetogen op bedrijfsfeestjes. Het enige voorbehoud maakt hij voor kermissen en piratenfeesten. "En - ik heb het altijd wel bij me - maar rockmuziek draai ik ook met wat moeite. Het gaat me vooral om dansen en gasten een plezierige avond te bieden. En als ze meeknikken, weet ik dat ik een goede flow in mijn set heb."

Door: Henk van 't Veen

ThePerfectWedding

DJ Agano

Luisteren

dj agano soundcloud
dj agano mixcloud
dj agano twitter

dj agano linkedin
dj agano facebook
dj agano instagram

Pak een visitekaartje

visitekaartje-dj-agano

Bel mij op

dj agano allround dj bruiloft dj