6 tips voor bruiloft met DJ
images/banners/banner1.jpg

6 tips voor bruiloft met DJ

Jullie willen natuurlijk het beste uit jullie huwelijksfeest halen. Daarom zijn jullie op zoek naar waardevolle tips. Weten jullie waar jullie op moeten letten bij het uitkiezen van een DJ op jullie bruiloft? Of hoe een ruimte het best kan worden ingericht? Daarover ga ik jullie informeren zodat jullie de beste keuzes kunnen maken. Hier geef ik jullie 6 handige en tevens praktische tips voor een bruiloft met DJ:

1. Denk na over het verloop van het feest

Met een bruiloft DJ kun je allerlei details over het huwelijksfeest doornemen. Dat gaat verder dan alleen de muziekwensen. Denk voorafgaand aan de bespreking met de DJ ook al een beetje na over het verloop van het feest. Hoeveel avondgasten komen erbij? Verwachten jullie stukjes, acts of andere optredens? Willen jullie een openingsdans en/of een sluitingsdans doen?

Een professionele bruiloft DJ vraagt naar dit soort details, inspireert jullie en helpt om een duidelijk beeld te vormen over het verloop van het huwelijksfeest.

tips voor bruiloft met dj uitkiezen

2. Stem alles goed af

Een goede voorbereiding is het halve werk. Afstemmen is in feite het zo regelen dat alle partijen op de hoogte zijn van elkaars activiteiten. Het is een complexe taak om de hele bruiloft goed af te stemmen en er moeten over veel zaken worden nagedacht. Wat betreft het huwelijksfeest zal ik jullie een paar tips geven. Wat kunnen jullie afstemmen met de DJ?

 • Muzieksmaak
  Een bruiloft DJ zal altijd inspelen op de sfeer en het publiek, maar het kan leuk zijn om jullie feest een persoonlijke muzikale tint te geven. Dat kan met jullie favoriete artiesten of lievelingsnummers. Als de DJ jullie muzieksmaak begrijpt zullen jullie dat terughoren op het huwelijksfeest.

 • Tijdstippen
  Sommige tijdstippen zijn handig om af te stemmen. De belangrijkste tijdstippen zijn de begin- en eindtijd maar ook het tijdstip dat de DJ op de locatie aankomt is het handig om te weten. Voor de ceremoniemeester een goed moment om de DJ te begroeten en op de hoogte te stellen.

 • Facturering
  Eens moet het besproken worden, de financiële zaken. Wat is de prijs en wanneer moeten we het betalen? Een vraag die jullie eventueel nog zouden kunnen stellen is: Wanneer worden er méér kosten in rekening gebracht dan de offerte aangeeft? Misschien staat het ergens in de algemene voorwaarden, maar duidelijkheid hierover is altijd prettig.

Tip: afstemmen geeft rust wanneer je er op vertrouwt dat de andere partij het goed heeft begrepen.

> Hoe ik het júllie feest maak

3. Kies het juiste soort DJ

Wat voor soort DJ zoeken jullie voor jullie huwelijksfeest? Als jullie op zoek zijn naar een bruiloft DJ komen jullie van alles tegen. Muziek hebben ze allemaal. Echter zijn er diverse type DJ's te onderscheiden waarvan elk voor een bepaalde sfeer kan zorgen.

 • Apres Ski DJ
  Veel nummers in een klein tijdsbestek. Dat is het werk van een apres-ski DJ. Dit type DJ weet de energie en de tempo van de muziek hoog te houden. Nummers worden snel achter elkaar gedraaid en er wordt regelmatig door de microfoon gepraat om het publiek op te zwepen. Ze draaien vaak in Apres-Ski bars en op tentfeesten.

 • Festival DJ
  Gespecialiseerd in een bepaald muziekgenre, denk maar aan bijvoorbeeld Armin van Buuren. Ze staan vaak op podia en kijken uit over de mensen. Je vindt ze op evenementen en festivals waar ze binnen een line-up van andere artiesten gedurende 1 á 2 uur een set met (hun eigen) muziek mogen draaien.

 • Kroeg DJ
  Dit type DJ heeft vaak een wat breder repertoire. Ze draaien veelal voor uitgaanspubliek en zijn zodoende goed op de hoogte van de hedendaagse muziek. Ze stemmen hun balans van muziekstijlen af op de identiteit van de locatie. Zoals de naam al zegt, draaien ze overal in de horeca; cafés, bars, kroegen en discotheken.

 • Verhuurbedrijf DJ
  Er zijn veel productiebedrijven, techniekbedrijven en licht- en geluidsverhuurbedrijven. De nadruk ligt soms meer op de techniek dan op de muziek. Ze zorgen voor fraaie shows maar muziek kan soms een bijzaak zijn. Vraag daarom altijd na wie precies de DJ is.

Dan de bruiloft DJ. Wat is dat nou eigenlijk voor soort DJ? Ik zal hier iets dieper op in gaan dan de bovenstaande types zodat jullie straks ook een geschikte bruiloft DJ kunnen vinden.

Een bruiloft DJ doet allereerst veel bruiloften. Het is eigenlijk een specialiteit te noemen omdat er meer bij komt kijken dan alleen muziek draaien. Het gaat van voorbespreking tot opbouwen en draaien. Tijdens dit proces zorgen bruiloft DJ's voor goed contact met het bruidspaar en ceremoniemeerster, geven tips en denken mee over het verloop van het feest.

Het is doorgaans een bekwame muziekliefhebber die veel ervaring heeft met verschillende feesten en een groot repetoire aan muziek heeft opgebouwd. Daarom onstaat een bruiloft DJ meestal met de tijd en is het niet de eerste fase van een DJ.

Wat een geschikte bruiloft DJ maakt is de combinatie van veel draaiuren en diverse gelegenheden. Veel draaiuren zorgen ervoor dat de DJ de muziek goed kent en veel gelegenheden zorgen voor een breed repertoire en gevoel voor publiek.

Live de muziek voor een huwelijksfeest selecteren. Een juiste opbouw qua volume en muziekstijl, nette overgangen, timing en het omgaan met verzoeknummers van de gasten. En ondertussen rekening houden jullie muzieksmaak. Dat is een kunst die een ervaren bruiloft DJ (als het goed is) beheerst.

De tip is vanzelfsprekend: kies een bruiloft DJ voor jullie huwelijksfeest.

4. Vergelijken van bruiloft DJ

Waar begin je met het uitkiezen van een bruiloft DJ? En hoe kun je bruiloft DJ's met elkaar vergelijken? Er zijn er velen, maar net als met de trouwlocatie, moet het een DJ zijn die bij jullie past.

Een bruiloft DJ kun je beoordelen op allerlei objectieve criteria. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de apparatuur, prijzen en aangeboden services. Dit zijn elementen die relatief gemakkelijk met elkaar te vergelijken zijn. Maar de kwaliteit van de DJ is van wezenlijk belang en doorslaggevend voor een succesvol huwelijksfeest. Het is alleen iets ingewikkelder om de kwaliteit van bruiloft DJ's met elkaar te vergelijken.

Een viertal tips:

 • Vraag naar ervaring. Hoe is de DJ begonnen en hoe heeft de DJ zich ontwikkeld?
 • Vraag ook waarom de DJ graag op bruiloften draait. En hoe vaak draait de DJ?
 • Vraag hoe de DJ gekleed komt. De DJ draagt toch geen T-shirt op jullie bijzondere dag?

De antwoorden en de manier waarop dit verteld wordt zal voor jullie al veel nuttige informatie bevatten. Een bruiloft DJ met veel ervaring kan jullie beter adviseren en zal het publiek beter aanvoelen.

tips bruiloft dj huwelijksfeest

Als vierde tip is het ook belangrijk dat jullie een bruiloft DJ uitkiezen waar jullie een klik mee hebben. Hebben jullie er een goed gevoel bij en vertrouwen jullie dat de DJ het kan?

5. Tips voor inrichting

Voor een goed dansfeest is de inrichting van de ruimte ook van belang. Tijdens een bezoek aan de feestlocatie kunnen jullie proberen om een goed beeld hiervan te vormen. In overleg en met het advies van de trouwlocatie kunnen jullie de beste inrichting bepalen.

De tips die ik jullie mee wil geven, is dat jullie jezelf de volgende vragen stellen:

 • Waar gaan we staan voor de felicitaties?
  Als jullie de felicitaties in ontvangst willen nemen, denk dan even over een strategische positie om te gaan staan. Creëer een plek die de gasten in een oogopslag kunnen zien wanneer ze binnenkomen. Let er ook op dat jullie niet te dicht bij de speakers van de DJ staan. En plaats eventueel een extra tafel voor de cadeaus en een emmer water voor de bloemen.

 • Hoeveel stoelen en tafels plaatsen we?
  Met behulp van de gastenlijst kunnen jullie een inschatting maken van het aantal personen dat een stoel nodig heeft. Als er te veel stoelen staan gaat men meestal langer zitten en praten. Uiteraard gezellig, maar feest-technisch gezien niet erg bevorderend. Statafels daarentegen zijn super.

 • Welke plek gebruiken we als dansvloer?
  Maak een voorstelling van de dansvloer en de positie van de DJ. Maak de dansvloer niet al te groot om het knus te houden. Bovendien is men eerder geneigd om te gaan dansen op een kleinere dansvloer. De statafels rondom de dansvloer bepalen de grens. Gedurende de avond kun je die natuurlijk verschuiven.

Hopelijk kunnen jullie deze tips goed gebruiken om de ideale inrichting te bepalen.

6. Andere mogelijkheid

De laatste tip die ik jullie wil meegeven: vergeet niet dat een bruiloftband ook heel leuk kan zijn. Maar wat jullie ook kiezen, zorg voor een ervaren professional die bij jullie past en jullie behoeften kan vervullen.

Hopelijk hebben deze tips jullie wat meer inzicht gegeven in het uitkiezen van een DJ voor jullie bruiloft. Op naar een succesvol huwelijksfeest!

> Een afspraak met mij maken

Bel mij op

dj agano allround dj bruiloft dj

Luisteren

dj agano soundcloud
dj agano mixcloud
dj agano twitter

dj agano linkedin
dj agano facebook
dj agano instagram

Pak een visitekaartje

visitekaartje-dj-agano

ThePerfectWedding