Interview

Interview

Benieuwd naar mijn drijfveren voor het DJ vak? In dit interview kunt u er iets over lezen. Het bevat 10 veelgestelde vragen waardoor u mij iets beter leert kennen.

Waarom heb je voor DJ gekozen?

Behalve dat ik gek ben op muziek, geloof ik dat ik als DJ direct bij kan dragen aan het geluk van mensen. Het is mooi om mensen te kunnen laten genieten.

Voor de organisatie en uitvoering van een feest werk ik vaak samen met anderen zoals locaties en bruidsparen. Tijdens het bespreken en vormgeven van een bijzondere feestavond, wordt meestal iedereen enthousiast. Er ontstaan ideeën en een bepaalde synergie, dat voelt geweldig.

Op het feest zelf is het altijd weer uitdagend om ter plekke het juiste recept voor je publiek te draaien. En als ik zie dat men lekker danst en geniet, geeft dat mij elke keer weer voldoening.

Door wie of wat raak je geïnspireerd?

Mijn inspiratie voor komt van allerlei kanten. Dat komt bijvoorbeeld van gesprekken met collega's in de branche, het lezen van magazines voor ondernemers en het luisteren van diverse radiozenders. Het kan van alles zijn.

dj agano interview

Welke artiesten bewonder je?

Er zijn een heleboel artiesten die ik bewonder. Ik heb veel documentaires gezien van artiesten die een kijkje geven achter de schermen. Dan zie je wat er allemaal bij komt kijken om een optreden of tour te verzorgen, dat kan ik alleen maar bewonderen. Maar als ik één favoriete artiest zou moeten kiezen ga ik voor Michael Jackson. Zijn muziek en clips vind ik geweldig. En als ik ook nog een DJ mag noemen: Ben Liebrand.

Naar welke muziek luister je zelf?

Naar welke muziek ik luister hangt eigenlijk heel erg af van mijn stemming. Ik luister van alles, van singer-songwriters als Ed Sheeran en Jack Johnson tot aan DJ's als Tiësto en Housequake. Ook Sublime FM en het Foute Uur van Q-Music vind ik leuk, maar vaak zet ik ook gewoon een willekeurige afspeellijst op met Spotify. Zo ontdek ik nog eens wat.

Wat onderscheid jou van de concurrentie?

Wat ik probeer is om zaken zo eenvoudig mogelijk te houden. "Keep it simple." Ik houd niet van ingewikkelde termen en streef naar begrijpelijke communicatie. Dat probeer ik ook zo veel mogelijk te verwerken in mijn website, e-mails, facturen en algemene voorwaarden.

Waar leg je graag meer nadruk op?

Graag leg ik meer nadruk op het DJ-schap. Eigenlijk ben ik meer bezig met het publiek en de muziek, dan het aansturen van apparatuur en lichteffecten. Die laat ik zo veel mogelijk voor mij werken middels voorgeprogrammeerde instellingen. Ik wil een sfeer creëren die iedereen begrijpt, onthoudt en waarover postitief wordt nagepraat.

Wat maakt het nou zo moeilijk om een goed feest te verzorgen?

Het is altijd een eer als mensen je kiezen om hun feest te mogen verzorgen, maar ook een grote verantwoordelijkheid. Alles moet goed voor elkaar zijn en dat gaat ietsje verder dan alleen de muziek en apparatuur.

Het moeilijke, of beter gezegd uitdagende aspect, is om niet alleen te presteren op de feestavond zelf. Eigenlijk begint het verzorgen van een feest al bij het eerste contactmoment. En het is de kunst om de hele ervaring van begin tot eind naar verwachting te presteren.

Hoe bereid je je voor op een boeking?

Voorafgaand aan het feest lees ik nog eens alle emails en aantekeningen over. De belangijkste informatie schrijf ik op kleine briefjes. Die lees ik nog eens over voordat ik de auto instap zodat ik onderweg kan nadenken over m'n publiek, muziekkeuzes en combinaties.

Wat is je grootste blunder?

Dat was aan het begin van een huwelijksfeest. De gasten liepen, na een uitgebreid diner op een mooi terras, de zaal binnen. Daar was ik rustig aan draaien, wachtend op het bruidspaar die ietsje later hun entree zou maken. Toen ik het signaal kreeg van de ceremoniemeester om over 5 minuten het openingsnummer in te zetten, zocht ik haastig naar de CD die ik voor ze had gemaakt maar ik kon hem nergens vinden. Ik kreeg het warm en mijn hoofd kleurde rood. Het was een custom-made openingsdans dus streamen van YouTube was ook geen optie. Toen schoot mij opeens te binnen dat ik het nummer op de email had staan. Gelukkig kon ik 'm nog op tijd vinden en de telefoon aan de mixer koppelen. Niemand heeft iets gemerkt.

Wat is je grootste succes tot nu toe?

Dat hangt af van de definitie van succes. Voor mij is succes de mate waarin je voldoening schept in je leven als geheel. Dat ik nu kan leven van mijn bedrijf DJ Agano vind ik mijn grootste succes, dat heb ik vroeger nooit kunnen denken en daar ben ik iedereen heel dankbaar voor.

Bel mij op

dj agano allround dj bruiloft dj

Luisteren

dj agano soundcloud
dj agano mixcloud
dj agano twitter

dj agano linkedin
dj agano facebook

Pak een visitekaartje

visitekaartje-dj-agano

ThePerfectWedding