Interview

dj agano muziek

Interview

Benieuwd naar mijn drijfveren voor het DJ vak? Leer mij iets beter kennen door dit onderstaande interview van 10 vragen te lezen.

Waarom heb je voor DJ gekozen?

Behalve dat ik gek ben op muziek, geloof ik dat ik als DJ kan bijdragen aan het geluk van mensen en laat ik ze genieten.

Voor de organisatie van een feest werk ik vaak samen met anderen. Denk hierbij aan ceremoniemeesters, feestlocaties, leveranciers en opdrachtgevers. Tijdens het bespreken en vormgeven van een feest, wordt meestal iedereen enthousiast. Er ontstaan nieuwe ideeën en een bepaalde synergie. Iedereen ziet voor zich hoe het gaat worden en dat voelt geweldig.

Op het feest zelf is het altijd weer uitdagend om het juiste recept te bereiden. Ik vergelijk het soms met live koken: sommigen houden van pittig, anderen van zoet, maar aardappels lusten ze allemaal en die heb ik ook! Dus wanneer ik zie dat het publiek lekker danst en geniet, weet ik dat het ze lekker smaakt.

Door wie of wat raak je geïnspireerd?

Dat kan van alles zijn. Door gesprekken met collega's in de branche of het lezen van magazines voor ondernemers. Ook krijg ik inspiratie van diverse radiozenders. Maar ook soms van een opmerking van mijn vriendin, een vriend of familielid. Het komt van alle kanten en aan inspiratie heb ik geen tekort.

dj agano interview

Welke artiesten bewonder je?

Er zijn een heleboel artiesten die ik bewonder. Ik heb veel documentaires gezien van artiesten die een kijkje geven achter de schermen. Dan zie je wat er allemaal bij komt kijken om een optreden of tour te verzorgen, dat kan ik alleen maar bewonderen. Maar als ik één artiest zou moeten kiezen ga ik voor Michael Jackson. Zijn muziek en clips vind ik bewonderenswaardig. En als ik ook nog een DJ mag noemen kies ik Ben Liebrand.

Naar welke muziek luister je zelf?

CD's, vinyl, radio en streamingdiensten voorzien mij van allerlei soorten muziek. Naar welke muziek ik precies luister hangt af van mijn stemming. Het gaat van singer-songwriters als Ed Sheeran en Jack Johnson tot aan klassieke muziek van Bach en Einaudi, bands als Jamiroquai en Simply Red en DJ's als Tiësto en Housequake.

Ook Sublime FM, Radio 2 en het Foute Uur van Q-Music vind ik leuk, maar vaak zet ik ook gewoon een willekeurige afspeellijst op met Spotify. Zo ontdek ik nog eens wat.

Wat onderscheid jou van de concurrentie?

Eenvoud. Wat ik probeer is om zaken zo eenvoudig mogelijk te houden. Ik houd niet van ingewikkelde termen en streef naar begrijpelijke communicatie. Dat probeer ik ook zo veel mogelijk te verwerken in mijn website, e-mails, facturen en algemene voorwaarden.

Waar leg je graag meer nadruk op?

Als men naar huis gaat, wil ik dat iedereen een fijne avond heeft gehad. De een kon uit z'n plaat gaan op de dansvloer terwijl de ander nog gewoon een goed gesprek voeren omdat het volume niet loeihard stond. Ik wil een sfeer creëren die iedereen begrijpt en waarover postitief wordt nagepraat.

Wat maakt het nou zo moeilijk om een goed feest te verzorgen?

Het is altijd een eer als mensen je kiezen om hun feest te mogen verzorgen, maar ook een grote verantwoordelijkheid. Alles moet goed voor elkaar zijn en dat gaat ietsje verder dan alleen de muziek en apparatuur.

Het moeilijke, of beter gezegd uitdagende aspect, is om vanaf het eerste tot aan het laatste contactmoment goed te presteren. Begrijpen wat iemand zoekt en die behoefte zo goed mogelijk te vervullen.

Hoe bereid je je voor op een boeking?

Voorafgaand aan het feest lees ik nog eens alle emails en aantekeningen over. Zo krijg ik een helder beeld van het evenement en vorm ik een gevoel over de sfeer die ik ga neerzetten.

De belangijkste informatie schrijf ik op een klein briefje. Voordat ik de auto instap, lees ik die nog eens over zodat ik onderweg een beetje kan nadenken over m'n publiek, muziekkeuzes en combinaties. Soms zoek ik dan ook naar een bijpassende radiozender die misschien nog een inspirerende plaat draait.

Wat is je grootste blunder?

Een probleempje met de openingsdans op een huwelijksfeest. Na een uitgebreid diner op een terras bij een mooi landgoed, kwamen de gasten de feestruimte binnen. Men kreeg een glaasje prosecco terwijl ik rustig stond te draaien, wachtend op het bruidspaar die ietsje later hun entree ging maken. Toen ik het signaal kreeg van de ceremoniemeester om over 5 minuten het openingsnummer in te starten, zocht ik haastig naar de CD die ik voor ze had gemaakt maar ik kon hem nergens vinden.

Ik kreeg het warm en mijn hoofd kleurde rood. Ik was het openingsnummer toch niet vergeten?! Het was een nummer dat ik speciaal voor het bruidspaar had samengesteld, dus streamen van YouTube was ook geen optie. Toen schoot mij opeens te binnen dat ik het nummer ook nog op de email had staan. Snel opende ik mijn mailbox en kon ik - over een tergend lamgzame internetverbinding - het nummer nog net op tijd op m'n smartphone downloaden. Niemand heeft iets gemerkt.

Wat is je grootste succes tot nu toe?

Dat hangt af van de definitie van succes. Voor mij is succes de mate waarin je voldoening schept in je leven als geheel. Dat ik nu kan leven van mijn bedrijf DJ Agano vind ik mijn grootste succes, dat heb ik vroeger nooit kunnen denken. Daar ben ik trots op en iedereen dankbaar voor.

Luisteren

dj agano soundcloud
dj agano mixcloud
dj agano twitter

dj agano linkedin
dj agano facebook
dj agano instagram

Pak een visitekaartje

visitekaartje-dj-agano

Bel mij op

dj agano allround dj bruiloft dj