Microfoongebruik

dj agano muziek

Microfoongebruik

Regelmatig wordt er gevraagd hoe ik om ga met de microfoon. Omdat elke DJ zijn eigen stijl heeft, kan het fijn zijn om te weten in hoeverre ik de microfoon gebruik. Daar kan ik kort over zijn: mijn microfoongebruik is minimaal. Hoe en wanneer ik 'm precies gebruik, zal ik hieronder toelichten.

Wanneer en hoe gebruik ik de microfoon?

Publiek opzwepen doe ik met muziek, de microfoon gebruik ik daarom maar weinig. Persoonlijk vind ik het storend als er veel door de muziek wordt gepraat. Meestal is het moeilijk te verstaan en bovendien vind ik het niet prettig als de flow van muziek wordt onderbroken. Daarom maak ik alleen gebruik van de microfoon in de volgende situaties:

  • Bij de opening
    Met een paar woorden heet ik de gasten welkom. Dit geeft mij een reden geeft om daarna het volume omhoog te doen. Meestal draai ik dan een lekkere floorfiller zodat het meteen duidelijk is dat het feest is begonnen. In geval van een openingsdans, verzoek ik de gasten om rond de dansvloer te staan en kondig ik het bruidspaar aan.

  • Op het einde
    Een kwartiertje voordat het feest eindigt, pak ik soms kort de microfoon om te vertellen dat de laatste platen gedraaid gaan worden. Zo eindigt het feest niet zo onverwachts. En na de laatste plaat pak ik opnieuw de microfoon voor de afkondiging waarin ik iedereen bedank voor hun komst.

Ik houd het microfoongebruik beperkt, want ik zweep publiek liever op met muziek dan met de microfoon.

microfoongebruik dj agano

Hopelijk zitten we op een lijn hierover. Mocht je andere idee├źn of wensen hebben, hoor ik dat graag en dan kijken we samen wat de beste oplossing is.

Spreken in andere talen

Verwacht je gasten uit het buitenland? We zullen in de voorbereiding ook spreken over de samenstelling van het publiek. Als een deel van de gasten geen Nederlands verstaat, zouden we kunnen overwegen om het microfoongebruik in een andere (of extra) taal te doen.

Naast Nederlands spreek ik vloeiend Engels en Spaans.

> De perfecte voorbereiding

 

Luisteren

dj agano soundcloud
dj agano mixcloud
dj agano twitter

dj agano linkedin
dj agano facebook
dj agano instagram

Pak een visitekaartje

visitekaartje-dj-agano

Bel mij op

dj agano allround dj bruiloft dj