Draaistijl

dj agano muziek

Draaistijl

Wat is een draaistijl?

Een belangrijke succesfactor voor je feest is de draaistijl van een DJ. Een draaistijl is in feite de manier waarop muziek wordt geselecteerd en gedraaid. Hieronder zal ik iets specifieker omschrijven wat een draaistijl precies inhoudt en wat typerend is voor mijn draaistijl.

draaistijl platenkeus

Elke DJ ontwikkelt een bepaalde draaistijl die zich typeert door een bepaalde mixtechniek en platenkeus. Mixtechniek is de vaardigheid om twee platen in elkaar over te laten lopen. En platenkeus gaat over de keuze voor de muziek: welke nummers kiest de DJ en waarom? Dit is het eigenlijk het belangrijkste element; het selecteren van de juiste platen en die vervolgens op het juiste moment inzetten.

Er zijn DJ's die mixtechnisch gezien niet zo heel veel presteren, maar ze weten wel precies de juiste muziek uit te kiezen en krijgen het publiek mee.

Met platenkeus krijg je het publiek aan het dansen, met mixtechniek houd je ze aan het dansen.

Kenmerkend voor mijn draaistijl

draaistijl dj aganoDe kenmerken van mijn draaistijl:

  • Aantrekkelijk om naar te luisteren
  • Herkenbaar voor het publiek dat ik voor mij heb
  • Originele versies afgewisseld met interessante remixes
  • Harmonisch en gevarieerd zodat het veel mensen aanspreekt
  • Alles verloopt in één flow waardoor men lekker kan doordansen

Genieten: ik probeer met mijn draaistijl zo veel mogelijk van de aanwezige gasten te laten genieten. Daarom analyseer ik het publiek en wissel ik tussen diverse genres.

Vloeiend mixen: een hak-op-de-tak overgang zal men bij mij niet zo gauw horen want ik probeer door middel van tempo, toonsoort en genre alles zo vloeiend mogelijk in elkaar te mixen. Daardoor merken de gasten soms niet eens dat we al in het volgende nummer zitten en blijven ze lekker doordansen.

Timing: de juiste plaat op het juiste moment draaien want een correcte timing zorgt ervoor dat de nummers goed tot hun recht komen. Ik houd hierbij altijd rekening met de sfeer, de energie van het publiek, het tijdstip en de wensen van de opdrachtgever.

Platenkeus: ik heb een groot muzikaal repertoire die ik afstem op de setting en het moment. Voor elke plaat die ik selecteer heb ik een reden dat ik 'm draai. Ik vind het belangrijk dat de muziek die ik draai wordt herkend en begrepen door m'n publiek. Soms denk ik 3 tot 4 platen vooruit om het publiek en sfeer te krijgen waar ik het hebben wil. Dit is geldt trouwens ook voor verzoeknummers: ik draai ze niet altijd meteen.

> Zo ga ik om met verzoeknummers

Luisteren

dj agano soundcloud
dj agano mixcloud
dj agano twitter

dj agano linkedin
dj agano facebook
dj agano instagram

Pak een visitekaartje

visitekaartje-dj-agano

Bel mij op

dj agano allround dj bruiloft dj