Verzoeknummers

 Verzoeknummers aanvragen

Wel of geen verzoeknummers draaien?

Wilt u verzoeknummers van de gasten toelaten? Of vreest u dat het dan de verkeerde kant op gaat? Laten we met een testje beginnen.

U bent de DJ en het is zaterdagavond 21:00 uur. U staat net een half uurtje te draaien op een huwelijksfeest. Terwijl het bruidspaar de felicitaties in ontvangst neemt, komt er een enthousiaste gast naar u toe en vraagt of u zijn verzoeknummer "Justin Timberlake - Can't Stop The Feeling" nu kunt draaien. Hoe zou u hierop reageren?

Definitie van een verzoeknummer

Allereerst even een korte definitie van een verzoeknummer. Eigenlijk verklaart het woord zichzelf al: het is een verzoek voor een bepaald nummer. En gelukkig is een verzoek niet hetzelfde als een bevel want dan zou een feest heel anders verlopen.

Ik vind het altijd leuk om te horen welke nummers uw gasten zouden willen horen. Graag doe ik hen een plezier. Maar ik kijk ook wel of er genoeg draagvlak voor is. Als het nummer nou écht niet past binnen uw wensen of de algehele feestsfeer, zal ik 'm niet draaien. Wél zal ik een alternatief aanbieden, zo houd ik de gast alsnog tevreden.

verzoeknummer aanvragen muziek dj agano

Mijn visie op het DJ schap is dat ik voor u en uw gasten draai. Daarom sta ik altijd open voor verzoeknummers en doe ik mijn best om alle verzoeknummers ook zo goed mogelijk mee te nemen in de mix.

Tenzij het verzoekje staat op de  Blacklist

Wanneer komt mijn verzoeknummer?

Timing is erg belangrijk. Het gebeurt regelmatig dat gasten verzoeknummers aanvragen. Dat is leuk, want zo merk je dat het publiek betrokken is bij het feest. Maar soms komt iemand al na 1 minuut weer terug om te vragen wanneer het verzoeknummer nou gedraaid gaat worden.

Om een verzoekje goed tot zijn recht te laten komen, moet die op het juiste moment worden gedraaid. Een DJ bewaakt namelijk ook de sfeer van het feest en soms is de tijd nog niet rijp voor een bepaald nummer. Maar daar kan ik wel naartoe werken. Het is belangrijk dat het verzoeknummer past bij het genre, tempo en de sfeer. Zo blijft de flow van muziek behouden, alsmede de gasten op de dansvloer.

Conclusie

Op de vraag die aan het begin van het artikel werd gesteld kunnen we nu een correct antwoord formuleren.

Iemand vroeg dus het nummer aan van Justin Timberlake - Can't Stop The Feeling. Is dit een geschikt nummer om te draaien? Ja, het is een nummer dat bij veel mensen goed in de smaak valt. Past dit nummer binnen de sfeer? Nou, eigenlijk nog niet, want het is nog vroeg op de avond dus het volume staat nog relatief zacht omdat de felicitaties nog bezig zijn. Dit is dus nog niet het juiste moment. Het bruidspaar gaat misschien nog een openingsdans of openingswoordje doen, dus is het niet verstandig om die plaat nu te draaien. 

Bij elk verzoeknummer denk ik automatisch aan de bovengenoemde variabelen om het feest zo goed mogelijk te laten verlopen en de gasten tevreden te houden.

Zit uw favoriete nummer hierbij?  Top 10 hitlijsten

Bel mij op

dj agano allround dj bruiloft dj

Luisteren

dj agano soundcloud
dj agano mixcloud
dj agano twitter

dj agano linkedin
dj agano facebook

Pak een visitekaartje

visitekaartje-dj-agano

ThePerfectWedding