Muziek

dj agano dansfeest

Muziek

Herkenbare muziek; voor ieder wat wils

Muziek die jou en je gasten aanspreekt, daar draait het om. Daarom selecteer ik voornamelijk muziek die herkenbaar is voor het publiek. Zo ontstaat er een gezellige feestsfeer en kan iedereen lekker dansen en meezingen. Maar als iemand liever een borrel drinkt aan de bar is dat natuurlijk ook goed. Zolang men maar geniet.

muziek herkenbaar dansmuziek dj

Het is mijn specialiteit om van diverse muziekstijlen een leuk en dansbaar geheel te maken. Ik blijf niet te lang in dezelfde muziekstijl hangen want dan wordt het langdradig en voor sommigen een beetje saai. Liever houdt ik de gasten geboeid en daarom varieer ik tussen verschillende genres. Zo gaan we als 't ware op een muzikale reis en is er voor ieder wat wils.

Ik zorg voor een vloeiende overgangen waarbij de nummers goed op elkaar aansluiten. Het is soms een beetje puzzelen, maar dat is mijn vak.

Benieuwd welke muziek ik zoal selecteer? Bekijk dan de hitlijsten met dansmuziek.

> Top 10 hitlijsten

Hoe muziek de sfeer maakt

Heb je wel eens mee gemaakt dat de muziek niet goed aansloot bij de sfeer? Of dat het volume te hard stond? Ik heb het zelf eens meegemaakt toen ik te gast was op een feest en dat vond ik wel een beetje vervelend omdat we elkaar daardoor moelijk konden verstaan.

Sommige DJ's kijken meer naar de knoppen dan naar het publiek en dat is jammer. Ik begrijp precies hoe volume en muziek de sfeer beïnvloedt. Al vanaf het moment dat de gasten binnen komen, is het volume en de muziekkeuze mede bepalend voor de sfeer.

Als ik tijdens de inloop draai, is het nog niet mijn doel om de mensen te laten dansen. Maar de muziek moet al wel zodanig aanslaan dat iedereen in de juiste stemming komt. Het moet een positieve en gezellige sfeer creeëren.

muziek allround dj agano feest

In het begin van de avond staat het volume nog relatief zacht zodat men elkaar goed kan verstaan. Na de begroetingen, felicitaties en een klein beetje bijpraten kan het feest worden geopend en zal ik het volume omhoog doen. Ik ken m'n volumes en stem die af op de groepsgrootte en feestruimte. Het zal hard genoeg staan om lekker te kunnen dansen, maar zacht genoeg om elkaar nog wel te kunnen verstaan op de dansvloer.

Eigenlijk zie ik de inloop als een soort warming-up. Wil je weten wat ik dan zoal draai?

> Inloopmuziek

De microfoon

Standaard heb ik altijd een microfoon mee, eigenlijk twee zelfs. Maar tijdens het draaien gebruik ik die niet zo veel want ik houd niet zo van geklets tussendoor. De muziek moet z'n werk doen vind ik.

Echter zijn ze natuurlijk wel handig om te hebben wanneer er bijvoorbeeld stukjes, toespraken of presentaties gepland zijn. Of als je de gasten graag wilt verwelkomen of bedanken.

> Zo gebruik ik de microfoon

Accentjes op je favoriete muziek

Heb je een favoriete artiest? Of een mooie herinnering aan een bepaald nummer? Misschien een favoriete radiozender? Wanneer ik je muzieksmaak leer kennen, kan ik hier accentjes op leggen tijdens het feest.

feest muziek gevarieerd muziekstijlen

Het kan ook zijn dat je van alles leuk vindt doordat je een brede muzieksmaak hebt. In dat geval is het misschien makkelijker om aan te geven welke muziek je liever niet hoort. En als je een bepaald genre, artiest of liedje wilt verbieden, zouden we die op de blacklist kunnen zetten.

> De blacklist

Een verzoekje?

Tijdens je feest proef ik de sfeer, observeer ik de gasten en merk ik gauw genoeg met welke muziek ik ze in beweging kan krijgen. Want als zij lekker dansen en meezingen, is de sfeer goed en genieten we daar allemaal van.

Als je tijdens het dansen nog een liedje te binnen schiet, kom 'm dan gerust bij mij aanvragen. Dit geldt ook voor je gasten. Ik vind het altijd leuk om iemand een plezier te doen met een verzoekje, mits het past binnen de sfeer.

Publiek en muziek staan centraal bij mij. Daarom zijn ook verzoeknummers welkom.

> Hoe ga ik met verzoeknummers om

DJ en Saxofonist

Een live element toevoegen aan de muziek? Dat kan door mij samen met een saxofonist te boeken. Ik heb een aantal topsaxofonisten in mijn netwerk die geweldig kunnen meespelen en een extra dimensie aan uw feest kunnen toevoegen.

muziek saxofonist dj agano

Het geluid van een saxofoon past bij veel soorten muziek, van Tina Turner tot Daft Punk en van Paul Elstak tot Michael Jackson. Soms kan de saxofonist ook de melodie van het ene nummer over de melodie van het andere nummer blazen waardoor te gekke combinaties ontstaan.

Een leuke vorm van entertainment en interactie voor jou en je gasten.

> Samenspel DJ en Saxofonist

Hoe ik muziek selecteer en mix

De selectie en mix van muziek wordt ook wel draaistijl genoemd. Het gaat over het kiezen van muziek dat van bij elkaar past en tegelijkertijd ook bij het publiek. De meeste nummers laat ik niet helemaal van begin tot eind uitspelen. Dus ook bepalend voor de draaistijl is de manier waarop muziek gedraaid word.

Als ik de energie hoog wil hebben, mix ik wat sneller door dan op rustige momenten zoals de inloop. Hoewel elk feest weer anders is, zijn er altijd een aantal vaste variabelen die bepalen hoe en wat ik draai.

> Principes van mijn draaistijl

Luister voorbeelden

Ik kan me voorstellen dat je ook iets wilt horen van de muziek die ik zoal draai. Daarom heb ik verschillende mixen online gezet om je een indruk te geven. Elke mix bevat meerdere nummers van een bepaald genre muziek. Ook heb ik een Soundcloud waar losse nummers op staan die ik soms gebruik in mijn sets.

Mijn muziekcollectie is nauwkeurig analyseerd op:

  • Toonsoort: toonsoorten die op elkaar aansluiten zorgen voor harmonische overgangen.
  • BPM: het afspelen van nummers op hetzelfde BPM (beats per minute) zorgt voor vloeiende overgangen.
  • Genre: door binnen bepaalde genres te draaien, kan ik een sfeer behouden of sturen.
  • Jaartallen: hierdoor wordt bijvoorbeeld een 90's party wordt ook écht een 90's party.
  • Kwaliteit: de waveform van elk muziekbestand is geanalyseerd om de geluidskwaliteit te waarborgen.


> Luister muziek op Soundcloud

Luisteren

dj agano soundcloud
dj agano mixcloud
dj agano twitter

dj agano linkedin
dj agano facebook
dj agano instagram

Pak een visitekaartje

visitekaartje-dj-agano

Bel mij op

dj agano allround dj bruiloft dj