Muziek
images/banners/banner1.jpg

Muziek

Gespecialiseerd in allround muziek

Is herkenbare muziek belangrijk? Op de feesten waar ik draai is dit in ieder geval van groot belang. Daarom selecteer ik muziek die herkenbaar is voor uw gasten. Afhankelijk van de setting en uw muzieksmaak kan ik ook wel iets dieper ingaan op bepaalde genres. Maar ik draai voornamelijk herkenbaar en gevarieerd, ofwel allround muziek.

Het is mijn specialiteit om van diverse muziekstijlen een leuk en dansbaar geheel te maken. Ik blijf niet te lang in dezelfde muziekstijl hangen, dan wordt het langdradig en voor sommigen een beetje saai. Liever houdt ik uw gasten geboeid en daarom varieer ik tussen verschillende genres. Zo gaan we als 't ware op een muzikale reis en is er voor ieder wat wils.

Ik zorg voor een vloeiende mix van diverse stijlen waarbij de nummers goed op elkaar aansluiten. Het is soms een beetje puzzelen, maar dat is mijn vak.

Muziek en publiek staan centraal bij mij. Daarom zijn ook verzoeknummers van uw gasten welkom.

Hoe ik met verzoeknummers om ga:  Verzoeknummers

Muziek om op te dansen

De opbouw van een avond is belangrijk. Vanaf het moment dat uw gasten binnen komen, wordt de sfeer beïnvloed door de muziek en het volume daarvan. Het doel is nog niet om te dansen, maar de muziek moet al wel zodanig aanslaan dat het iedereen in de juiste stemming brengt.

allround muziek dansmuziek dansen

In het begin van de avond staat het volume nog zacht zodat men elkaar goed kan verstaan. Daarna kan het feest worden geopend en gaat het volume omhoog. Het zal hard genoeg staan om lekker te kunnen dansen, maar zacht genoeg om elkaar nog te kunnen verstaan op de dansvloer.

Ook aan de meeknikkende bewegingen van mensen en de knieën zie ik of ze al klaar zijn om te dansen. Dan weet ik welke platen ik voor hen moet draaien om ze aan het dansen te krijgen. En gedurende de avond houd ik het publiek goed in de gaten zodat ik op de juiste momenten wissel tussen verschillende genres muziek.

Geen geklets tussendoor, de muziek moet z'n werk doen vind ik. Daarom weinig  Microfoongebruik

Uw favoriete muziek

Wat zijn uw favoriete muziekgenres, artiesten en nummers? Graag hoor ik wat uw voorkeuren zijn, zo kan ik uw persoonlijke muzieksmaak laten doorschijnen tijdens het feest.

feest muziek gevarieerd muziekstijlen

Het kan zijn dat u van tevoren weinig specifieke wensen heeft. Dat geeft niets, want op het feest zelf merk ik gauw genoeg met welke muziek ik kan inspelen op uw gasten. En mocht u tijdens het dansen nog iets te binnen schieten, kunt u nog altijd een verzoeknummer bij mij aanvragen.

Ter inspiratie een aantal hitlijsten met de beste allround hits:  Top 10 hitlijsten

Hoe selecteer en mix ik muziek?

De selectie en mix van muziek wordt ook wel draaistijl genoemd. Het gaat over het kiezen van muziek dat van bij elkaar past en tegelijkertijd ook bij het publiek. De meeste nummers laat ik niet helemaal van begin tot eind uitspelen. Dus ook bepalend voor de draaistijl is de manier waarop muziek gedraaid word.

Als ik de energie hoog wil hebben, mix ik wat sneller door dan op rustige momenten zoals de inloop. Hoewel elk feest weer anders is, zijn er altijd een aantal vaste variabelen die bepalen hoe en wat ik draai. 

De principes en omschrijving van mijn:  Draaistijl

Luister de muziek van DJ Agano

Ik kan me voorstellen dat u ook iets wilt horen van de muziek die ik zoal draai. Daarom heb ik verschillende mixen online gezet om u een indruk te geven. Elke mix bevat meerdere nummers van een bepaald genre muziek. Ook heb ik een Soundcloud waar losse nummers op staan die ik soms gebruik in mijn sets.

Mijn muziekcollectie is nauwkeurig analyseerd op:

  • Toonsoort: toonsoorten die op elkaar aansluiten zorgen voor harmonische overgangen.
  • BPM: het afspelen van nummers op hetzelfde BPM (beats per minute) zorgt voor vloeiende overgangen.
  • Genre: door binnen bepaalde genres te draaien, kan ik een sfeer behouden of sturen.
  • Jaartallen: hierdoor wordt bijvoorbeeld een 90's party wordt ook écht een 90's party.
  • Kwaliteit: de waveform van elk muziekbestand is geanalyseerd om de geluidskwaliteit te waarborgen.


Luister mixen op  Mixclouden losse nummers op  Soundcloud

Bel mij op

dj agano allround dj bruiloft dj

Luisteren

dj agano soundcloud
dj agano mixcloud
dj agano twitter

dj agano linkedin
dj agano facebook

Pak een visitekaartje

visitekaartje-dj-agano

ThePerfectWedding