Openingsdans bruiloft

dj agano bruiloft dj

Openingsdans bruiloft

Ideeën voor bruiloft met openingsdans

Willen jullie een openingsdans op jullie bruiloft doen? En zijn jullie op zoek naar ideeën? 

openingsdans bruiloft muziek tips

De eerste dans op jullie bruiloft kunnen jullie op veel manieren vormgeven. Ik werk fulltime als DJ, heb meer dan 200 openingsdansen gezien en wil graag mijn ervaringen met jullie delen in dit artikel. Dit brengt jullie ongetwijfeld op ideeën voor een originele openingsdans.

Muziek voor openingsdans bruiloft

Het uitkiezen van de muziek voor de openingsdans is soms een lastige opgave. Er zijn zo veel liedjes die bruikbaar zijn, maar waar moeten jullie op letten bij het uitkiezen van de muziek?

Allereerst wil ik zeggen dat er geen standaard muziek voor een openingsdans is. Natuurlijk wordt het ene nummer vaker gekozen dan het andere. Populaire nummers van afgelopen jaren zijn onder andere 'Thinking Out Loud' van Ed Sheeran, 'Dat Komt Door Jou' van Guus Meeuwis en 'All Of Me' van John Legend.

Een paar tips:

  • Houden jullie van een romantische schuifeldans in een cirkel van vrienden op het midden van de dansvloer? Sommige bruidsparen willen zoiets wel iets doen, maar ze hoeven dan niet al te lang in de spotlight te staan. In dat geval kan ik een nummer ook voor jullie inkorten tot bijvoorbeeld 1 couplet en 1 refrein.

   opening bruiloft huwelijksfeest

   Laatst draaide ik op een huwelijksfeest waarbij het bruidspaar in slechts 45 seconden een effectieve openingsdans deed. Ze hielden niet zo van dansen en hoefden maar ze wilden wel laten zien dat het tijd is om te feesten. Dus wat hadden we bedacht? Ze deden een schuifeldans en ruim voordat het saai werd gaven ze mij een knikje. Toen startte ik de intro van een stevig dance-nummer. Het bruidspaar keek om zich heen en deden hun handen in de lucht. Samen met de lichteffecten en een volume verhoging, snapte iedereen dat het feest was begonnen. De vloer vulde zich in een mum van tijd en het feest barstte los!

  • Een openingsdans kan jullie ook de gelegenheid geven om indruk te maken op de aanwezigen. Als jullie al kunnen dansen is dat mooi meegenomen, anders kunnen jullie bijvoorbeeld een choreografie instuderen of een aantal danslessen nemen.

   choreografie openingsdans bruiloft

   Een tijdje geleden verzorgde ik het feest van een bruidspaar die een indrukwekkende openingsdans had gedaan. Ze wilden een choreografie instuderen, maar zagen het niet zitten om lessen te nemen. In plaats daarvan hadden ze op YouTube een dans bekeken. Wel 100 keer! Stukje voor stukje net zolang totdat ze het onder de knie hadden. Het resultaat mocht er zijn: een geweldige bachatadans. Het was prachtig om te zien, en hoewel niemand het nummer kende, stond iedereen onwijs te genieten.

  • Tip: let er op dat de dans die jullie willen gaan doen ook kan worden uitgevoerd met de bruidsjurk en schoenen.

Hopelijk inspireren deze voorbeelden en brengen ze jullie op ideeën.

Er is in ieder geval geen standaard muziek voor een openingsdans. Het kan op allerlei manieren dus ook met allerlei soorten muziek. Een van de belangrijkste functies van een openingsdans is in ieder geval dat jullie op de dansvloer staan en laten zien dat het feest gaat beginnen.

Voorbeelden liedjes openingsdans

Ik kan een hele lijst typen met voorbeelden van liedjes voor de openingsdans, maar het lijkt mij een beter idee om jullie de mogelijkheden gewoon te laten horen. Van een wals tot uptempo dansmuziek, swingende rock 'n roll en intieme schuifelnummers.

Hier kunnen jullie 22 voorbeelden beluisteren van openingsdansen ter inspiratie.

Tips voor openingsdans

Een paar concrete tips voor de openingsdans:

   • Pin liever geen tijdstip aan de openingsdans.
   • Wacht in ieder geval totdat de meeste gasten aanwezig zijn en het eerste drankje gedronken is.
   • Maak de openingsdans niet te lang om de aandacht van de gasten te behouden.
   • Verras het publiek met exclusieve muziek en/of choreografie.
   • Sluit de dans met een pose of kus om het einde te benadrukken.
   • Niks moet, kies iets waar jullie je comfortabel bij voelen.

Als jullie kunnen stijldansen, zou ik jullie adviseren gebruik te maken van deze vaardigheden. Daarmee hebben jullie gegarandeerd een originele openingsdans die leuk is om naar te kijken en die ook erg gewaardeerd zal worden door jullie gasten.

Wat zijn alternatieven voor een openingsdans?

Het huwelijksfeest kan ook op andere speciale manieren geopend worden. Hier heb ik een paar alternatieven voor een openingsdans:

   • Dance-off: de bruid met haar vriendinnen danst tegen de bruidegom met zijn vrienden.
   • Groepsfoto: iedereen op de dansvloer voor een foto en dan doorpakken met een dansnummer.
   • Zanger met instrument: iemand zingt en speelt live een muziekstuk voor het bruidspaar.
   • Flashmob: een speciale opening met een grote groep mensen die dezelfde dans doet.
   • Entree: zorg dat je gasten op tijd aanwezig zijn en maak een mooie entree.
   • Filmpje: projecteer foto's op fimpjes via een beamer en zet daar een geluidsfragment onder.
   • Welkomstwoord: kort woordje met de microfoon door jullie, de ceremoniemeester of ik.
   • Proosten: even met z'n allen het glas heffen en vervolgens een lekkere partystarter.
   • Vader-dochter dans: kan in plaats van - of als aanvulling op - de openingsdans.

Wat ook nog wel eens gebeurt is dat een bruidspaar begint met schuifelen op een zoetsappig liefdesliedje van bijvoorbeeld Ellie Goulding - How Long Will I Love You. Maar halverwege gaat er zogenaamd iets 'fout' bij de DJ...

Het publiek snapt niet wat er mis gaat, het bruidspaar kijkt mij verbaasd aan en ik speel het spel natuurlijk gewoon mee. Plotseling knalt er een uptempo verrasingsplaat door de speakers van bijvoorbeeld MC Hammer - U Can't Touch This en start het bruidspaar hun choreografie.

Zoeken jullie een bruiloft DJ? Lees hier 5 punten waar je op moet letten:

> Zo kun je DJ's vergelijken

Geen danstalent?

Zijn jullie geen dansers? Of past een openingsdans niet bij jullie? Geen probleem, het is niet verplicht. We kunnen bijvoorbeeld ook na kort openingswoordje (van jullie, mij, of de ceremoniemeester) het volume opschroeven en aftrappen met een lekkere floorfiller of jullie favoriete dansplaat.

Jullie eigen DJ Agano Weddingdance Edit?

Een unieke eigen openingsdans, speciaal voor jullie en op maat gemaakt. Een zogenaamde 'DJ Agano Weddingdance Edit' krijgen jullie als jullie mij als bruiloft DJ boeken. We zullen samen overleggen wat bij jullie past qua dansstijl en muzieksmaak. Daarna zullen we wat ideëen bespreken en zal ik jullie helpen met inkorten of het samenstellen van een openingsdans.

> Prijs voor een huwelijksfeest?

ThePerfectWedding

DJ Agano

Luisteren

dj agano soundcloud
dj agano mixcloud
dj agano twitter

dj agano linkedin
dj agano facebook
dj agano instagram

Pak een visitekaartje

visitekaartje-dj-agano

Bel mij op

dj agano allround dj bruiloft dj